גם לתינוק שלך קשה לשכב על הבטן? קרא/י עוד כדי ללמוד איך לעזור לו :)
בשלושת החודשים הראשונים לחיים עוד אין "שליטת ראש". מה המונח הזה אומר בעצם? משקל הראש גדול ביחס לגוף ובטח ביחס לשרירי הצוואר הקצרים שאמורים להרים אותו נגד כוח הכובד ולכן קשה לתינוק להרים ולהחזיק אותו בכוחות עצמו.
על הגב הראש תמוך לחלוטין על ידי המשטח, על הידיים אנחנו תומכים בו ועל הבטן?? שם התינוק צריך לעבוד קשה כדי להרים את הראש ולאמן את השרירים שרק עכשיו מתחילים ללמוד לעבוד נגד כוח הכובד (מה שלא נדרש מהם בסביבה הקודמת - הרחם המימי). האימון הזה מאוד חשוב לפיתוח שליטת ראש אבל... הוא לא פשוט.
ולשאלה הגדולה, איך אפשר לעזור לחבב את המנח המאתגר?
כמה עקרונות בסיסיים:
- לנסות להיכנס למנח בשעות רלוונטיות ביום - כשהתינוק נינוח ולא מיד אחרי אוכל (לפחות חצי שעה אחרי).
- הרבה ניסיונות קצרים - אם בכל פעם ניתן זמן קצר של אימון אבל הרבה פעמים ביום, במצטבר החיזוק יהיה משמעותי ולאט לאט נוכל להאריך כל ניסיון. אפשר לעשות "חוק" אחרי כל החתלה למשל.
- שיפוע חיובי - אם ניצור לתינוק משטח אלכסוני שבו הראש גבוה מהרגליים, נקל על ההרמה של הראש. למשל - קלסר משרדי גדול עטוף בשמיכה.
- מוטיבציה - כדי לעשות משהו קשה אנחנו צריכים סיבה טובה. שימו מול התינוק מראה / צעצוע אהוב / הפנים שלכם / תינוק נוסף כדי לעודד אותו להיות שם למרות שקשה (התמונה המקסימה ממחישה מאמץ משותף).
- לא להמשיך עם בכי - אם התינוק בוכה בזמן השכיבה על הבטן, בפעם הבאה שננסה הוא יזכור שזה מנח שהוא לא אוהב. המשימה שלנו היא לחבב עליו את המנח ולא לחרוט אותו בזיכרון כקשה.
***דגש חשוב - לא בשינה! עקב מקרי מוות בעריסה אני מדגישה שהשכיבה על הבטן מומלצת מאוד בזמן הערות. בזמן השינה, ההמלצה המוחלטת של משרד הבריאות היא להשכיב על הגב.
ניסיתם את כל זה ולא עבד? לכל התייעצות ואבחון סביב הקושי בשכיבה על הבטן, מוזמנים לפנות :)